Annons

Planerade operationer ställs in

Kronoberg • Publicerad 22 oktober 2020

Planerade operationer som kräver slutenvård ställs in den kommande veckan. Det görs för att hålla nere antalet inneliggande patienter och för att frigöra personal som kan täcka upp där sjukfrånvaron är hög.

De senaste dagarna har antalet inneliggande patienter med covid-19 ökat på regionens sjukhus och gått från sju till 18 patienter sedan i fredags.

– Det som skiljer situationen nu från läget i våras är att det nu är mycket mer fullbelagt på sjukhusen. Samtidigt är det förkylningstider och mycket personal är hemma sjuk, säger sjukhuschefen Maria Wiltz.

Inga obokade besök tillåts förutom på akuten och regionen uppmanar personer som är förkylda eller har fått förhållningsregler som hushållskontakt till någon med bekräftad covid-19 att avstå från icke nödvändiga besök i vården.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons