Annons

Podden i Växjö blir bok

Växjö • Publicerad 11 december 2020
.
.Foto: Tore Sjöqvist

I fem års tid har Växjö stadsbibliotek producerat podden Kronobergspodden, som i varje avsnitt tar upp ett nytt tema som anknyter till Kronobergs län. Nu har 28 av de 37 avsnitten blivit en bok.

Boken "Kuriosa ur gömmorna”, skriven av bibliotekarie Ella Styf, har blivit en kulturhistorisk sammanställning av händelser, företeelser och begrepp som är typiska för just den här delen av Småland. Det finns också bilder som kompletterar innehållet.

Annons

– Jag anade inte att Småland skulle ha så mycket intressant historia men här myllrar det av spännande berättelser, säger Ella Styf.

Boken finns att låna och köpa på biblioteken i Växjö kommun.

– Att kunna ta del av den här blandningen av fakta och kuriosa, historia och människoöden i såväl lyssningsbar som läsbar version ligger helt i linje med bibliotekens strävan efter att göra material tillgängligt för många, säger Anna-Karin Axelsson, kulturchef.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons