GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Innehåll A-Ö

     Poddprofilerna om händelserna i Växjö: "Det är perverst”

     Växjö • Publicerad 12 oktober 2021 • Uppdaterad 12 oktober 2021
     Statyn på Carl von Linné i Linnéparken.
     Statyn på Carl von Linné i Linnéparken.
     Foto: Matilda Elfgaard

     VXOnews har tidigare rapporterat om gymnasieeleverna i Växjös poängjakter med olika utmaningar som ger poäng. I våras var några av poänggivande utmaningarna att dricka sperma, spy sina klasskompisar i ansiktet, få utlösning på Carl von Linné-statyn, bajsa i en frysdisk, slicka på en blodig tampong samt ringa polisen och fejka en gruppvåldtäkt.

     Den populära gruppen JLC, som driver en stor Youtubekanal och podcasten Mellan himmel och jord, tog i somras upp händelserna i Växjö i poddavsnittet "153. Vafan händer i Växjö?!".

     – Det är ju allvarliga saker. Det är helt sjukt. Det är för sjukt för att vara sant, säger Lucas Simonsson, en av gruppens medlemmar, i avsnittet.

     Nu har även profilerna Josephine Qvist och Elin Skog, som driver podcasten Sweet but psycho med Woodie & Qvist på Spotify pratat om skattjakten.

     – Jag vet inte vad jag ska säga. Jag är livrädd för de här människor, det finns sådana människor som går runt bland oss. Det här är typ perverst, jätteperverst, säger Josephine Qvist i ett avsnitt som släpptes förra veckan.

     Under tisdagen släpptes ett nytt avsnitt, där de tar upp händelserna på nytt. De berättar att de har fått ta del av flera listor från studenter som var med på skattjakterna.

     – Det här är ett problem, det är inte normalt. Ni där ute som känner er träffade och suttit i studentkommittén eller vad det heter, ni är inte normala. Det här är inte kul. Man kan göra grova grejer som inte innefattar att man trakasserar någon eller ser ner på kvinnor. Man kan vara respektfull, säger Josephine Qvist.

     – Vi hoppas att ni som kommer på de här grejerna slutar och att ni som blir tilldelade de här listorna vågar stå på er, säger Elin Skog.

     Oscar AppelgrenSkicka e-post
     Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.