Annons

Pojke döms för sexuellt utnyttjande av barn

Publicerad 6 juli 2017
Foto: Paul Madej, Barometern
Foto: Paul Madej, Barometern

En 17-årig pojke har dömts till ungdomsvård för ett antal brott. Pojken döms för sexuellt utnyttjande av barn, misshandel, olaga tvång och olaga hot men frias för våldtäkt och övergrepp i rättssak.

Han har sedan i december i fjol haft samlag med sin flickvän, som då var 14 år gammal. Han har bland annat tagit bilder och filmer under sexakterna som han sedan sänt till andra. I relationen har hon också varit nedtryckt och vid många fall känt en motvilja mot samlagen. 17-åringen har också hotat att göra slut med henne och under tiden för deras förhållande ska han bland annat ha misshandlat henne vid flera tillfällen samt tvingat henne att dricka hans urin.

17-åringen har medgett att de har haft samlag och oralsex men att han inte vetat att hon var under 15 år. Han ska betala över 110 000 kronor i skadestånd till flickan.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons