Annons

Pojke fastnade i gunga - fick klippas loss

Växjö • Publicerad 29 maj 2019
Foto: Lena Gunnarsson

Under onsdagskvällen ska en pojke ha fastnat i en gunga för småbarn i Växjö. Den tolvårige pojke fick klippas loss av räddningstjänsten, som larmades till platsen.

– Han hade hoppat i en gunga som var avsedd för mindre barn och kom inte loss helt enkelt. Personen som ringde sa att han hade suttit där i en halvtimme, säger Henrik Jonasson, styrkeledare hos Värends räddningstjänst, till Smålandsposten.

Annons

Räddningstjänsten ska ha fått använda en sax som de använder i samband med trafikolyckor och klippte sönder gungan. Pojken ska inte ha skadats i samband med händelsen.

– Det var nog mest jobbigt att alla hans kompisar stod runt om. Vi kan väl säga att det skrattades en hel del från deras håll. Sådana här utryckningar är inte direkt vanliga, men det händer faktiskt då och då, säger Henrik Jonasson till Smålandsposten.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons