Annons

Polis skrek ”arabjävel” - döms

Kronoberg • Publicerad 17 juni 2019
.
.Foto: PETTER ARVIDSON

Den polisman från Kronobergs län som bland annat ska ha skrikit ”arabjävel” till en man i Emmaboda har dömts för olaga hot och förolämpning.

Det var i slutet av april 2016 som polis larmades till ett bråk vid asylboendet Hotell Amigo i Emmaboda. En man pekades ut som uppviglare till bråken och kördes iväg några kilometer från platsen. När mannen vägrade lämna bilen ska polisen ha skrikit ”arabjävel”. Händelsen spelades in på mannens inspelning på mobilen.

Annons

Förhandlingen har ställts in vid fyra tidigare tillfällen, bland annat på grund av att målsägande inte dök upp. Han har hävdat att det finns en hotbild mot honom i Sverige.

Polismannen döms att betala dagsböter på totalt 15 600 kronor. Han döms också att betala 40 000 kronor av kostnaderna för försvar och målsägandebiträde till staten.

Polisens personalansvarsnämnd har beslutat att polismannen får behålla jobbet även vid en fällande dom.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons