Annons

Polis stal på jobbet – döms

Växjö • Publicerad 2 mars 2021
.
.Foto: ADAM WRAFTER

En polis i länet, som arbetat i många år, har dömts för stöld. I augusti förra året upptäcktes flera kaffestölder på en av polisstationerna i Kronobergs län. Till slut gillrade anställda en fälla genom att markera de inköpta kaffepaketen med en svart Permanent marker. När inloggningsuppgifter på stationen kontrollerades pekades en semesterledig polis ut och i samband med en husrannsakan i polisens bostad hittades ett av paketen.

Kvinnan har uppgett att hon skulle ha hantverkare hemma och att hon ville ha kaffe hemma. Eftersom hon inte orkade åka till matbutiken för att köpa kaffe tänkte hon att hon kunde låna ett kaffepaket. Vid husrannsakan berättade kvinnan dock att paketet var köpt i en matbutik.

Annons

Polisens personalansvarsnämnd har i ett yttrande till tingsrätten meddelat att det mesta talar för att kvinnan med största sannolikhet kommer att avskedas vid fällande dom. Det gör att kvinnan inte behöver betala böter för brottet. Hon döms till villkorlig dom.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons