Annons

Polisanställd åtalas för grovt bedrägeri

Växjö • Publicerad 19 september 2021
Arkivbild.
Arkivbild.Foto: Lars-Göran Rydqvist, Smålandsposten

En polisanställd kvinna i Kronoberg lämnade in falska kvitton till Polismyndigheten för att få friskvårdsbidrag, fast att hon tränade gratis på ett gym, rapporterar Smålandsposten.

Nu åtalas den misstänkta kvinnan för grovt bedrägeri medelst osant intygande samt försök till ett liknande bedrägeri vid annat tillfälle.

Annons

Det var i november förra året som kvinnan lämnade in ett kvitto på omkring 3 500 kronor avseende betalning för ett träningskort på ett gym. Kvinnan fick då utbetalat 1 800 kronor, som är det fastställda friskvårdsbidraget.

I juni i år lämnade hon ytterligare ett kvitto. Varpå en annan anställd inom polisen ifrågasatte om kvittona kunde vara riktiga, eftersom den misstänkta kvinnan tidigare berättat för sina kollegor att hon tränade gratis på ett gym.

Det visade sig vara sant och en förundersökning om brott inleddes. Kvinnan har i polisförhör erkänt sig skyldig till samtliga brottsmisstankar och rättegång väntas inom kort i Växjö tingsrätt.

Ytterligare en kvinna står åtalad i samma mål för medhjälp till grovt bedrägeri medelst osant intygande. Detta efter att hon, som anställd på gymanläggningen, signerat ett av kvittona trots att hon misstänkts ha känt till att den polisanställda kvinnan inte betalat för något träningskort.

Här saknas innehåll

Tova LyrénSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons