Annons

Polisen anmäler partiet i Växjö

Växjö • Publicerad 25 maj 2018
Foto: Nadia Hagberg

Vid lunchtid på fredagen höll partiet Alternativ för Sverige ett torgmöte i centrala Växjö. Ett stort antal poliser, inklusive en helikopter, sattes in för att kontrollera händelserna. Torgmötet hölls med anledning av att det första böneutropet skulle hållas från moskén i Växjö.

Smålandsposten rapporterar att polisen har upprättat en anmälan om brott mot ordningslagen mot arrangören.

Annons

– Det finns vissa kriterier i tillståndet och här såg vi att man inte följde det som vi kommit överens om. Jag kan inte detaljerna men det kan handla om sättet man framförde sina budskap, säger polisens pressansvariga Ewa-Gun Westford till Smålandsposten.

P4 Kronoberg rapporterar att partiet inledde mötet med att spela upp ett böneutrop, samtidigt som flera personer tågade in med heltäckande niqab. Böneutropet ska sedan ha övergått till en hymn, som terrororganisationen IS använder sig av.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons