Annons

Polisen ber om hjälp - vill lösa mordfall i Växjö

Växjö • Publicerad 12 december 2018
Foto: Filip Sjöfors

Polisen i region Syd vill ha hjälp att lösa gamla mord. Kalla fall-gruppen tar nya tag för att lösa ouppklarade mordfall och vill ha hjälp från allmänheten med tips. Inledningsvis har information om 15 olika fall från olika orter i regionen publicerats på polisens hemsida.

Ett av fallen är ett mord i Växjö den 31 mars 1992. 26-årige Erik-Axel Eriksson blev skjuten till döds vid Hovs Skolvägen i Växjö.

Annons

– Denna satsning på webbpublicering har kommit till efter diskussioner inom kalla fall-gruppen. Vi har de senaste åren haft mer än fullt upp med aktiva förundersökningar i flera olika fall av ouppklarat dödligt våld. Detta har gjort att hanteringen av de ärenden som finns ouppklarade i arkivet inte kunnat göras på det omsorgsfulla sätt som det har varit tänkt. Det har lett till en frustration som vi nu vill råda bot på, säger gruppens chef kommissarie Bo Lundqvist i ett pressmeddelande.

I början av 2019 kommer ytterligare 15 ouppklarade mordfall att publiceras och listan kommer sedan fyllas på med ett fall i taget.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons