Annons

Polisen börjar med drönare i centrala Växjö

Växjö • Publicerad 24 september 2020
Foto: Oscar Appelgren

Polisen i Växjö kommer att använda drönare i centrala Växjö. Syftet är att förhindra allvarlig brottslighet och för att ge större möjligheter till att utreda brott.

Beslutet att använda drönare har fattats av lokalpolisområdeschefen i Växjö med anledning av den senaste tidens ökning av personrån i centrala Växjö.

Annons

"Kamerabevakning genom UAS/drönare är ett nödvändigt komplement till polisens övriga verksamhet att förebygga, förhindra eller upptäcka allvarlig brottslig verksamhet eller utreda eller lagföra sådana brott”, skriver Polisen Växjö, Alvesta på Facebook.

Kamerabevakningen kommer att bedrivas mellan den 25 september 2020 och 24 december 2020 på tider mellan 20.00 och 06.00 måndag till söndag.

Operatören av drönaren får inte filma in i de bostäder eller andra integritetskänsliga utrymmen som finns i områdena, utan enbart filma allmänna platser som öppna ytor och grönområden dit allmänheten har tillträde.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons