Annons

Polisen: Det är lugnare i Araby

Publicerad 29 mars 2017
Foto: Urban Nilsson, Smålandsposten
Foto: Urban Nilsson, Smålandsposten

Under 2016 utsågs Araby i Växjö till ett av polisens fjorton prioriterade områden. Det vill säga ett område med hög kriminell belastning som krävde extra fokus.

Polisen inledde därför en särskild satsning med en speciellt avdelad grupp som tog sig an problemen i Araby. Och enligt polisen har området nu blivit lugnare.

– Vi har uppfattningen att situationen på Araby har klart förbättrats i jämförelse med när vi inledde Arabysatsningen. Vi får positiva signaler om detta från våra samverkanspartners och boende i området vilket är mycket positivt. Men det finns fortfarande mycket att jobba med i Araby för att minska brottsligheten och öka tryggheten, säger polisens gruppchef för Arabysatsningen Admir Smailagic i ett pressmeddelande. Läs mer om det här.

Nadia HagbergSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons