Annons

Polisen fick avbryta förföljande i Växjö – körde till förarens hem

Växjö • Publicerad 16 mars 2021
Foto: Anders Johansson

Under måndagskvällen upptäckte en polispatrull en mopedist som körde i mycket gör hastighet på gång- och cykelbanor vid Norremark.

– Patrullen bestämde sig för att stoppa mopeden och gav stopptecken, men då drog föraren i väg på gångvägarna så att gående fick hoppa åt sidan för att inte bli påkörda, säger polisens presstalesperson Robert Loeffel till Smålandsposten.

Annons

Eftersom mopedisten körde mycket vårdslöst och poliserna fick avbryta förföljandet på grund av olycksrisken. Istället sökte polisen upp registreringsnumret och åkte hem till ägarens hemadress. Efter en stund dök den 17-årige mopedisten upp.

Han misstänks för grov vårdslöshet i trafik och olovlig körning eftersom klass 1-mopeden var trimmad. En anhörig till pojken, en kvinna i 45-årsåldern, misstänks för brottet tillåtande av olovlig körning, skriver Smålandsposten.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons