Annons

Polisen genomför nationell satsning – ska upptäcka brott på vägarna

Sverige • Publicerad 11 maj 2020
Foto: Lena Gunnarsson

Under veckan genomför polisen en nationell trafikvecka mot det som kallas brott på väg. Det gäller alla brott som sker på och i anslutning till väg.

Enligt polisen använder många kriminella vägnätet som en del i sin brottsplan, som för att ta sig till och från en brottsplats. Polisen riktar extra uppmärksamhet mot huvudvägnätet som möjliggör snabba förflyttningar genom landet, det vill säga riksvägar och europavägar.

Annons

– Internationella stöldligor använder sig generellt sett av huvudvägnätet för att göra stölder på många olika geografiska platser under kort tid. Genom kontroller av fordon, förare och passagerare kan vi upptäcka brottslighet som använder vägnätet på olika sätt, berättar Ursula Edström, trafikstrateg vid polisen.

Bland annat upptäcks stöldgods vid polisens kontroller, men även vapen och ammunition, narkotika eller efterlysta personer.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons