Annons

Polisen om sabotagen

Växjö • Publicerad 23 oktober 2018
Sabotage älgtorn
Sabotage älgtornFoto: Lennart Ernstsson

En stor mängd jakttorn i Växjö och Kronobergs län har blivit nedsågade och förkortningen HSS har klottrats på de saboterade tornen. Förkortningen står för Hunt Saboteurs Sweden, som är en organisation som kämpar för djurs rättigheter, men det är inget som säger att det är organisationen som ligger bakom sabotagen.

– Bara för att det är skrivet några signaturer på något jakttorn är det inget som polisiärt sett binder den här gruppen till platserna. Står det Bengtsson på en brottsplats är det ur ett polisiärt händelse inte en självklarhet att Bengtsson har begått brottet. De flesta sabotagen har skett i samma närområde, så man kan anta att sabotörerna har åkt runt i området och hoppat ur när de sett ett jakttorn och sågat ner de tornen som de såg från vägen, säger Ola Severinsson vid Växjöpolisen till Smålandsposten.

Sabotage på jakttorn
Sabotage på jakttornFoto: Lennart Ernstsson
Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons