Annons

Polisen riktar fokus mot de som kör onyktra

Kronoberg • Publicerad 14 november 2021
Genrebild.
Genrebild.Foto: Johanna Eriksson

Nästa vecka kommer polisen i region Syd att genomföra en riktad insats med fokus på nykterhetskontroller. I Region Kronoberg kommer det innebära extra kontroller på olika platser och vid varierade tidpunkter. Några platser där kontroller ska genomföras, är platser där polisen misstänker att alkoholpåverkade förare brukar köra.

Syftet med insatsen är att förhindra rattfylleribrott och öka trafiksäkerheten.

Annons

– Det är personer som kör onyktra som vi vill komma åt med den här insatsen. De som kör i polisregion Syd ska köra nyktra. Polisens arbete utmed regionens vägar ska vara synligt och aktivt, det är så vi gör skillnad i samhället, säger Jarl Holmström, biträdande regionpolischef i Syd.

De personer som upptäcks i trafiken som onyktra erbjuds hjälp från beroendevården genom ett samarbete som heter SMADIT, samverkan mot alkohol och droger i trafiken.

Här saknas innehåll

Testa SMP digital plus: Två månader för två kronor

Just nu kan du testa Smålandsposten helt digitalt i 2 månader för endast 2 kronor.

Du får tillgång till allt innehåll på smp.se, appen MinSMP, sportsajterna minHockey.se och minBoll.se, MeraLjungby.se, MeraAlvesta.se, MeraNaringsliv.se, nöjessajten vxoWeek.se samt e-tidningen.

Tova LyrénSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons