Annons

Polisen: "Skarpaste varningen"

Kronoberg • Publicerad 5 januari 2022

Den senaste tiden har ett antal äldre personer blivit utsatta för bedrägerier. Bedragarna uppger att de kommer från de äldres bank eller andra myndigheter och får dem att lämna ifrån sig inloggningsuppgifter, bankuppgifter och i vissa fall smycken.

– Det är den skarpaste varningen att vara försiktig. De är väldigt aktiva i Kronobergs län och framför allt i den västra delen av länet, som Älmhult, Ljungby och Alvesta, säger polisens presstalesperson Robert Loeffel.

Annons

Vad är viktigt att tänka på?

– Att aldrig någonsin göra en inloggning på uppmaning av någon annan människa, inte swisha pengar, lämna ifrån sig uppgifter eller lämna ifrån sig värdesaker till en okänd person. Aldrig, aldrig någonsin. Det här är ett vanligt förfarande och bedragarna omsätter stora belopp. Är man osäker ska man själv ringa sin bank och sin kontaktperson där och inte till ett nummer bedragarna hänvisar till.

Erbjudande

Testa SMP digital plus: En månad för en krona.

Just nu kan du testa Smålandsposten helt digitalt i en månad för endast en krona.

Du får tillgång till allt innehåll på smp.se, appen MinSMP, sportsajterna minHockey.se och minBoll.se, MeraLjungby.se, MeraAlvesta.se, MeraNaringsliv.se, nöjessajten vxoWeek.se samt e-tidningen.

Läs mer om erbjudandet och teckna din prenumeration här!

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons