Annons

Polisen sköt psykiskt sjuk man i Växjö – förundersökningen läggs ner

Växjö • Publicerad 1 maj 2021
Foto: Carl Carlert

Den 12 januari i år larmades polisen till platsen efter att en psykiskt sjuk man blivit våldsam och slagit sönder föremål i en bostad. Han ska ha viftat med en hammare och enligt en utredning ska mannen ha sprungit mot polisen med hammaren i ena handen och skrikit att han skulle döda polisen.

När mannen inte stannade trots flera uppmaningar från polisen sköts han i ena benet. Han föll till marken men reste sig upp igen och började springa mot poliserna på nytt. Då sköts han i ena armen.

Annons

Nu har åklagaren lagt ner förundersökningen om tjänstefel eftersom han anser att polisens agerande har varit helt i linje med det regelverk som finns.

– Det är en gedigen utredning som har gjorts och det är få gånger som jag känner mig så trygg med ett sådant här beslut, säger överåklagare Anders Jakobsson till Smålandsposten.

Polisen hade varit i kontakt med mannen vid tidigare tillfällen och i spaningsregistret betraktas han som farlig.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons