Annons

Polisen söker hjälp – vill lösa mordfall i Växjö

Växjö • Publicerad 4 mars 2020
.
.Foto: ADAM WRAFTER

En grupp brottsutredare i polisregion Syd arbetar med ouppklarade mord och dråp. så kallade kalla fall. Nu har sex nya fall publicerats på polisens hemsida och bland dessa finns ett mord i Växjö.

Det gäller mordet på Ola Karlsson år 2005. Han hittades svårt skadad på torget i Dalbo Centrum den 10 september. Enligt vittnesmål ska han dessförinnan hamnat i bråk med ett antal personen. Mannen avled på platsen till följd av sina skador.

Annons

Sedan tidigare finns ett annat mord i Växjö bland Kalla fall-gruppens publiceringar. Det är mordet på Erik-Axel Eriksson i mars 1992.

Polisen vill ha in tips från allmänheten för att kunna komma vidare i sina utredningar.

– Vi vet att det finns personer som har värdefull information att lämna till oss och vi vädjar till dem att höra av sig till oss. Den information de har kan leda vidare till att ett ärende får sin uppklaring, en gärningsman hindras från att begå nya brott och framförallt blir det en lättnad för anhöriga, nära och kära till ett offer som får en förklaring till det fruktansvärda som har hänt, säger gruppens chef kommissarie Bo Lundqvist.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons