Annons

Polisen varnar: brist på arbetskraft kan leda till ökad människohandel

Växjö • Publicerad 1 juli 2020
.
.Foto: ADAM WRAFTER

Polisen i region Syd, som bland annat Växjö tillhör, går ut och varnar för att bristen på säsongsarbetande personal inom grönsaksodling, bärplockning och skogsplantering kan leda till fler fall av människohandel. I ett pressmeddelande skriver polisen att det är viktigt att den som anställer utländsk arbetskraft är uppmärksam på att eventuella rekryteringsföretag verkligen är seriösa.

– Är det otroligt billigt att anställa någon tycker jag att man ska reagera och fråga sig om det är någon som skulle jobba för de lönerna. Man ska också vara noga med att ta referenser på rekryteringsföretaget man anlitar, säger Patrik Andersson vid polisen i region Syd.

Annons

Det är oftast människor som befinner sig i en socialt utsatt situation som drabbas av människohandel. Misstänker man att något inte står rätt till ska man kontakta polisen.

Här saknas innehåll

Nadia HagbergSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons