Annons

Polisen varnar i Kronoberg

Kronoberg • Publicerad 24 november 2020
Foto: Lena Gunnarsson

Polisen i Kalmar och Kronobergs län gick under tisdagseftermiddagen ut med en varning för falska räkningar. Under dagen har de fått in ett stort antal anmälningar om falska räkningar som boende i länen fått hem i sina brevlådor.

I brevet krävs mottagaren på pengar för en obetald räkning för ett avtal som man ej ingått i. I flera av fallen står det även att om summan inte betalas så kommer avsändaren att lämna över ärendet till Tingsrätten och kronofogden.

Annons

”Polisen vill uppmana allmänheten att inte betala om man får hem en räkning på en summa som man inte känner igen, eller en tjänst som man inte har beställt eller avtalat. Särskilt om man inte alls känner igen företagsnamnet. Istället vill vi att man sparar brevet och ringer 114 14 för att göra en polisanmälan”, skriver polisen på sin hemsida.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons