Annons

Polisen varnar i Växjö

Växjö • Publicerad 15 november 2019
.
.Foto: ADAM WRAFTER

Den senaste tiden har många äldre utsatts för bedrägeri av personer som utger sig för att vara poliser. Bedragarna ringer och lurar de äldre att en nära anhörig har skjutits för att chocka målsägande och sedan påstår de att polisen behöver tillgång till bankkort och kod. Därefter dyker de falska poliserna upp i hemmen och tar med sig kort, kod och smycken.

Polisen i Växjö och Alvesta har gått ut med en varning för de falska poliserna. Brottsrubriceringen är bedrägeri samt föregivande av allmän ställning. På sin Facebooksida skriver polisen en kom ihåg-lista.

  • Polisen, banken eller någon annan seriös aktör skulle ALDRIG åka ut till en målsägare för att hämta in bank- och kreditkort.
  • I alla kontakter på telefon och mejl, säkerställ att den du har kontakt med är den som individen utger sig för att vara.
  • Släpp ALDRIG in någon över tröskeln som du inte vet vem det är. Motring och kontrollera den institution eller det företag som individen påstår sig komma ifrån.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons