Annons

Polisjakt i centrala Växjö

Växjö • Publicerad 22 november 2018
Foto: Nadia Hagberg

VXOnews rapporterade under torsdagskvällen om att en 25-årig förare gripits i närheten av Dalbo centrum, misstänkt för flera brott.

Enligt Smålandsposten ska händelsen ha föranletts av en biljakt i centrala Växjö. Polisen skulle kontrollera föraren på Höstvägen i Växjö. Men i stället för att stanna valde föraren att trampa på gasen och körde i hög hastigheter. Enligt polisen ska han också ha kört på fel sida i en rondell.

Annons

Färden tog stopp i närheten av Araby Park Arena och därefter sprang föraren och passagerare från platsen. Polispatrullen kunde dock springa ifatt två personer i närheten av Dalbo centrum och föraren greps.

– Han är misstänkt för grov vårdslöshet i trafik och grovt rattfylleri. Han misstänks ha varit påverkad av narkotiska preparat, säger Anders Olsson, jourhavande förundersökningsledare vid polisen, till Smålandsposten.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons