unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Politiker avverkade inom strandskyddet – kommunen startar utredning

Foto: Staffan Lindbom

Ulf Hedin (M) har ägnat sig åt skogsarbete och avverkat träd inom strandskyddat område utan dispens. Nu har stadsbyggnadskontoret öppnat ett tillsynsärende för att utreda om det var lagligt.

– Totalt kan det väl vara ett tiotal bokar och några björkar. Ett av träden var mer eller mindre genomruttet. Om vi ska vara där i framtiden vill man inte ha en bokgren på ett halvt ton som drattar ner i huvudet på en. Jag har givetvis haft hjälp av vänner med betydligt bättre kunskaper om motorsåg men det är jag själv som har gjort det, säger Ulf Hedin till Smålandsposten.

Någon av bokarna som fälldes har en diameter på över en meter och kan falla in under under beteckningen jätteträd som är särskilt skyddsvärda, levande som döda.

Politikern är delägare i en sommarstugetomt på drygt 1 100 kvadratmeter inom strandskyddat område vid Vederslövssjön. Ägarnas plan är att bygga ett nytt bostadshus på drygt 140 kvadratmeter och en gäststuga på 30 kvadratmeter på tomten.

Efter att Smålandsposten kontaktat Ulf Hedin skickade han in en ansökan om strandskyddsdispens i efterhand.