Annons

Politiker blev ”skogstokig” – åtalas för två brott

Kronoberg • Publicerad 1 augusti 2020

En politiker i Kronobergs län har åtalats för ringa misshandel och våld mot tjänsteman efter att ha attackerat en socialsekreterare som var ute på ett hembesök.

Socialsekreteraren och en person från bostadsbolaget var på hembesök hos en släkting till politikern i december förra året. Det handlade om obetalda hyror och efter en stund brusade politikern upp. Han ska enligt socialsekreteraren ha blivit ”skogstokig”.

Annons

Politikern ska ha utdelat ett slag på vänster sida av överkroppen på bostadsbolagets representant och slagit socialsekreteraren på halsen så att hon föll ner i en soffa. Kvinnan fick en muskelbrist som följd och kräver 17 800 kronor i skadestånd för kränkning, sveda och värk.

Politikern, med flera uppdrag i sin hemkommun, förnekar att det har gått till på det sättet som socialsekreteraren och bostadsbolagets representant hävdar.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons