Annons

Politiker dömd till fängelse

Kronoberg • Publicerad 1 juni 2018
Foto: Staffan Lindbom

En Sverigedemokratisk politiker i Kronobergs län har nyligen dömts till fyra månaders fängelse för olaga hot. Nu vill partiet att han drar tillbaka sin kandidatur, skriver Smålandsposten.

Lokalpolitikern i en av Kronobergs kommuner finns med på partiets lista över kandidater till kommunfullmäktige inför höstens val.

Annons

”Jag tycker att kandidaturen är olämplig. Det bör inte vara så att man kan begå den här typen av brott i närtid och samtidigt kandidera till en förtroendepost. De som företräder oss ska vara trovärdiga politiker, jag förutsätter att han drar tillbaka sin kandidatur”, skriver Tobias Lindgren, Sverigedemokraternas distriktsordförande i Kronoberg, i ett mail till Smålandsposten.

Politikern ska ha riktat en kniv mot en kvinna och hotat henne till livet i parets gemensamma bostad. Mannen är sedan tidigare dömd för grovt rattfylleri och våldsamt motstånd.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons