Annons

Politiker döms för misshandel och våld mot tjänsteman

Växjö • Publicerad 4 februari 2021
Arkivbild.
Arkivbild.Foto: Tomas Löwemo

En politiker döms för våld mot tjänsteman och ringa misshandel efter att ha slagit en socialsekreterare och en representant från ett bostadsbolag som var på hembesök hemma hos en släkting till politikern.

Socialsekreteraren och representanten för bostadsbolaget gjorde besöket i mitten av december 2019. Besöket handlade om att hjälpa hyresgästen hitta en lösning för obetalda hyror.

Annons

Efter en stund ska politikern ha börjat skrika, vifta och blivit våldsam. Han ska enligt bostadsbolagets representant ha slagit henne på överkroppen och socialsekreteraren blev inträngd i lägenhetens vardagsrum och fick ett slag på halsen så att hon föl ner i en soffa. Socialsekreteraren ska ha fått en muskelbristning.

Politikern har förnekat brott och uppgett att han inte slagit någon. Han har förklarat att han mådde dåligt och ville att besökarna skulle gå därifrån.

Mannen har mot sitt nekande dömts för misshandel, ringa brott, mot bostadsbolagets representant och våld mot tjänsteman när det gäller socialsekreteraren. Eftersom han är ostraffad sedan tidigare omvandlades ett fängelsestraff på en månad till villkorlig dom och samhällstjänst 50 timmar.

I tingsrättens dom framkommer det att en av nämndemännen har anmält skiljaktig mening och vill döma mannen till fängelse. Nämndemannen är en före detta partikamrat till den nu dömde politikern.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons