Annons

Politiker i Växjö fick inga röster - överklagade

Växjö • Publicerad 4 januari 2019
Foto: Daniel Svensson

Sven Sandberg (L), som stod på plats 13 på Liberalernas valsedel i Växjö, har överklagat det faktum att han inte fick några personröster till valprövningsnämnden.

Enligt honom fanns det inga valsedlar i hans vallokal på Teleborg där det gick att sätta kryss för en kandidat. Smålandsposten skriver också att han och hans sambo skrev hans namn på en vanlig partivalsedel, men trots det visade det sig att det inte fanns några personröster på honom.

Annons

– Jag hade också kompisar som röstade på mig men det blev aldrig noterat. Jag tycker det är klart, skriver man ett namn på en valsedel ska det räknas, säger Sven Sandberg (L) till Smålandsposten.

Valnämnden i Växjö kommun har yttrat sig över Sven Sandbergs överklagande och menar att det inte begåtts några formella fel då det under valet inte gick att skriva ett namn på en vanlig partivalsedel med en låst lista och få det registrerat som personröst. Läs mer här.

Nadia HagbergSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons