Annons

Politiker polisanmäld för bidragsbrott – måste betala tillbaka 330 000

Växjö • Publicerad 30 juli 2021
.
.Foto: MAXIM THORÉ

En politiker har blivit polisanmäld för bidragsbrott. Politikern har under en längre tid varit arbetslös och kvitterat ut ett så kallat aktivitetsstöd i samband med att han deltagit i arbetsmarknadspolitiska program.

Politikern har flera olika politiska uppdrag i Kronobergs län, bland annat som revisor. Han försäkrade att uppgifterna i ansökan var korrekta men tog inte upp de arvoden som han hade fått ut. Nu har mannen polisanmälts och ska betala tillbaka 330 600 kronor, skriver Smålandsposten.

Politikern har protesterat mot Försäkringskassans beslut och menar att han inte har utfört något arbete utan att han har fått ett arvode för de uppgifter som han utfört. Men även Förvaltningsrätten har gjort samma bedömning som Försäkringskassan, skriver Smålandsposten.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons