Annons

Politikern avgår efter olämpligt uppträdande

Kronoberg • Publicerad 7 mars 2019
.
.Foto: URBAN NILSSON

Kronobergspolitikern Eskil Erlandsson lämnar sitt uppdrag som riksdagsledamot för Centerpartiet med omedelbar verkan. 62-åringen anklagas ha tafsat på flera kvinnliga riksdagsledamöter i Moderaterna.

– Eskil har på uppmaning av mig valt att lämna sin riksdagsplats. Anledningen är att det framkommit uppgifter om att han uppträtt på ett sätt som inte är acceptabelt, säger Centerpartiets gruppledare Anders W Jonsson till Kvällsposten.

Annons

Enligt tidningen ska det handla om tre incidenter, två under 2018 och en under 2016. Eskil Erlandsson kryssades in till riksdagen i höstens val. Han har tidigare varit jordbruksminister och landsbygdsminister.

Erlandsson vill inte kommentera uppgifter till Kvällsposten. Via partiets presstjänst meddelar han endast ”att han med hänsyn till sin familj avgår”.

VXOnews har sökt Eskil Erlandsson.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons