Annons

Politikern stämde regionen - kan bli rättegång

Växjö • Publicerad 11 februari 2019
Håkan Engdahl.
Håkan Engdahl.Foto: Per Jodenius

Under sommaren 2017 petades den dåvarande sverigedemokraten Håkan Engdahl från sin post som politisk sekreterare hos Region Kronoberg av sitt eget parti. Men Engdahl, som var anställd och avlönad av Region Kronoberg, har ansett att han blivit uppsagd på fel sätt och stämde regionen.

Han har bland annat framfört att han vill ha nästan 290 000 kronor för utebliven lön, 63 000 kronor i utebliven semesterersättning samt 50 000 kronor i ett allmänt skadestånd. Men Region Kronoberg har nekat till detta och nu kan fallet gå till rättegång.

– Vi har haft ett första möte i tingsrätten i höstas och som brukligt fått frågan av rätten om det här kan tänkas lösas utan huvudförhandling och innan det börjar föra med sig några större kostnader för parterna. Sedan har vi haft en dialog men där står man egentligen kvar i sina ursprungliga utgångspunkter, säger Sophie Thörne, regionens juridiska ombud från Sveriges kommuner och landsting, till Smålandsposten.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons