Annons

Politikerna väntas få nya toppuppdrag

Växjö • Publicerad 18 mars 2019
.
.Foto: Lars-Goran Rydqvist

Valberedningens förslag till fördelning av de politiska posterna i SKL, Sveriges kommuner och landsting, är färdig. Anna Tenje (M), kommunstyrelsens ordförande i Växjö, har av valberedningen föreslagits till en ordinarie plats i SKL:s styrelse. Kommunalrådet Oliver Rosengren föreslås få en ordinarie plats i beredningen för digitaliseringen.

- För Kronobergs del innebär fördelningen av poster en verklig framgång som ger oss möjlighet att skapa förändring och påverka den politiska inriktningen, och bidra till att hitta lösningar på de utmaningar vi står inför såväl i kommun som region, säger Anna Tenje (M).

Förutom Växjöpolitikerna har Mikael Johansson, regionstyrelsens ordförande i Kronoberg, nominerats till en plats som ersättare i Sjukvårdsberedningen och Roland Gustbée, ordförande i Hälso- och sjukvårdsnämnden i regionen, föreslås bli ordförande i stiftelsen Vintersol.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons