Annons

Politikerna sa ja till champagnefrukost på PM – får kritik

Växjö • Publicerad 12 april 2021
.
.Foto: MAXIM THORE

PM & Vänner får erbjuda champagnefrukost efter godkännande av politikerna. Nu får ansvariga i kommunen kritik av Länsstyrelsen som menar att frukostmenyn på PM & Vänner inte anses uppfylla kraven för varierat matutbud och att serveringen innebär en särskild risk för människor.

– Det är framför allt utifrån PM:s lokalisering i kommunen och att det därför är svårt att begränsa risken för människors hälsa, helt enkelt, säger Kasia Musial-Lilja som är enhetschef på Länsstyrelsen i Kronoberg till Smålandsposten.

Annons

Länsstyrelsen har inga verktyg för att driva saken vidare.

– Varken polisen eller miljö- och hälsoskyddsmyndigheten hade synpunkter på utökningen. Länsstyrelsen i Kronoberg har intagit en ytterkantsposition i alkoholfrågorna. Det är bra för Växjö att vi i nämnden istället försöker vara balanserade, säger Oliver Rosengren (M), ordförande i i den ansvariga nämnden för serveringstillstånd, nämnden för arbete och välfärd, till Smålandsposten.

Läs mer här.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons