Annons

Kommunen vill vila avdelningar – tio omsorgstagare berörs av flyttar

Växjö • Publicerad 11 februari 2021
Ulf Hedin (M), ordförande i omsorgsnämnden i Växjö.
Ulf Hedin (M), ordförande i omsorgsnämnden i Växjö.Foto: Alexander Hall

Omsorgsförvaltningen i Växjö kommun föreslår att vila en avdelning kommunens särskilda boenden för äldre på Lammengatan respektive Östregården.

– Vi har sett att andelen personer som tackat ja till sin erbjudna plats på särskilt boende har minskat det senaste året. Det i kombination med att fler gått bort på grund av covid-19 och en långsiktig trend att färre äldre kommer till särskilt boende gör att vi behöver göra en förändring på två av våra boenden. Därför föreslår vi att vila två avdelningar, säger Ulf Hedin (M), ordförande i omsorgsnämnden.

Annons

Totalt handlar det om 15 platser enligt förslaget. De tio omsorgstagare som bor på de berörda avdelningarna kommer att bli erbjudna lägenheter på samma boende. I samband med flytten står nämnden för en månadshyra och samtliga flyttkostnader.

– Genom att samla omsorgstagarna på färre avdelningar kan vi ge en bättre kvalitet på vården, samtidigt som arbetsmiljön för våra medarbetare blir bättre. Vi kommer göra vårt yttersta för att flytten ska bli så trygg som möjligt för våra omsorgstagare, säger Suzanne Madar Bilalli, omsorgschef för särskilt boende inom Växjö kommun.

I och med att avdelningarna vilas kan de öppnas upp igen när behovet återkommer.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons