Annons

Populär restaurang i Växjö till salu

Växjö • Publicerad 22 maj 2018
Foto: Kajsa Fors

Ett Kvarter i 20-talshuset på Söder är till salu. Verksamheten med restaurang och bed and breakfast har lagts ut till försäljning på Blocket. Kvarterskrogen har ett pris på 1 725 000 kronor.

Sedan 2015 har Malin Olofsson och Karin Malm drivit Ett Kvarter. På bara några år har verksamheten blivit mycket populär och prisats. Nu har ägarna beslutat sig för att lämna över stafettpinnen.

Annons

– Vi är redo för nya utmaningar, vi har kommit så långt på kort tid. Vi hade en femårsplan med olika mål på vägen, som har uppnåtts mycket tidigare. Många gånger är ju målen drivkraften och vi har kommit så långt vi vill på väldigt kort tid, säger Malin Olofsson och fortsätter:

– Vi har inte bråttom med att sälja verksamheten utan vill hitta rätt köpare, som förhoppningsvis vill bygga vidare på det som vi har byggt upp. Vi ser fram emot att lämna över konceptet till nya ägare.

Malin Olofsson bor sedan två år tillbaka i Malmö och vill skapa sig möjligheter för att ta sig an ett uppdrag där.

– Det handlar lite om att ”kill your darling”, man måste ibland säga nej till någonting man älskar för att göra någonting annat, kanske ännu bättre.

Ett Kvarter har 36 sittplatser inomhus och ett 20-tal utomhus. Dessutom har login fyra rum för övernattning. Det är själva verksamheten och inventarier som är till salu. Sedan tillkommer hyran av fastigheten från Heimstaden.

Tre år i rad har Ett Kvarter omnämnts i restaurangguiden White Guide.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons