Annons

Populär tågavgång tillbaka

Publicerad 20 maj 2016
Foto: Johan Christensen
Foto: Johan Christensen

I slutet av 2015 tidigarelades Krösatågets eftermiddagsavgång 15.22 från Växjö mot Hässleholm med en halvtimme. Avgången, som var mycket populär, fick stryka på foten för att det inte fanns plats på Södra stambanan. Den 1 juni kommer avgången tillbaka efter att en lösning har hittats igen.

– Det är vi riktigt glada för! Det var en populär avgång, och vi vet att många kunder som åkte tåg känt sig tvungna att ta bilen för att få ihop sin arbetsdag på ett vettigt sätt, säger Mats Ohlsson, affärsutvecklare på Skånetrafiken i ett pressmeddelande.

Annons

Det innebär att Krösatågets avgång från och med 1 juni senareläggs från 14.55 till 15.22 i Växjö.

– Det är fortfarande inte mer plats på spåret, men nu har vi lyckats få tillbaka tåget i alla fall. Vi hänger helt enkelt det här tåget bakpå ett annat tåg som går Växjö-Alvesta, där kapacitetsproblemet var. Det tåget fortsätter sedan mot Värnamo, men i Alvesta kopplas de båda tågsätten isär och så kan vårt tåg fortsätta mot Älmhult och Hässleholm och våra resenärer får tillbaka sitt tåg, säger Mats Ohlsson i pressmeddelande.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons