Annons

Populära evenemanget i Växjö upphör

Växjö • Publicerad 21 november 2019
Foto: David Elg

Kultur- och fritidsnämnden har fattat beslut om internbudgeten för 2020. Det finns besparingskrav på över 5,4 miljoner kronor och därför ska en del åtgärder vidtas.

Enligt Växjö kommun kommer endagsarrangemanget Vårstad att upphöra. Vissa föreningsbidrag, som projektstöd och direktservice, ska minskas och besparingar görs även genom samlokalisering av kulturinstitutioner och genom att Växjö kommun tar över skötseln av idrottsanläggningarna på Arenastaden

Annons

– Prioriteringarna utgår från förvaltningens syfte – vad är viktigast att fortsätta med och vilka resurser behövs till det. En ständig strävan är att utbudet av mötesplatser och aktiviteter ska vara likvärdiga, oavsett bostadsområde och socioekonomiska förhållanden, särskilt när det gäller barn och unga. Det är viktigt för Växjö kommuns framtid om vi ska fortsätta vara en härlig plats att bo, leva och verka på, säger Tomas Ekelius, förvaltningschef på kultur- och fritidsförvaltningen.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons