Annons

Populära konstrundan förlängs

Växjö • Publicerad 11 maj 2020
Foto: Markus Emilsson

Under förra veckan arrangerades Växjö Pride och ett av de mest populära evenemangen var Växjö Pride Art Walk, som är en två kilometer lång konstrunda i Fyllerydsskogen där besökarna fick möta installationer och konstverk som reflekterar kring HBTQ-frågor, identitet och gemenskap.

Nu står det klart att Växjö Pride förlänger utställningsperioden med ytterligare en vecka för att fler ska få möjlighet att ta del av utställningen.

Annons

– Det är roligt att så många tagit sig ut och att det har varit så stor variation i besöksgruppen. Jag möter tonåringar, seniorer, småbarnsfamiljer, hundpromenerare och skolklasser när jag är där. Det är intressant att se hur ett konstrum som normalt skulle beskrivas som avlägset och otillgängligt nu i Coronatider plötsligt har en förenande dragningskraft och delvis kan beskrivas som tillgänglighetsskapande. I pandemins fotspår föds nya möjligheter kring hur man kan jobba med utställningar men även kring vilken målgrupp som attraheras och nås, säger Markus Emilsson, utställningsansvarig för Växjö Pride Art Walk.

Hanna Hansdotter, Anthony Clair Wagner, Anna Nordström och Markus Emilsson medverkar i utställningen. Konstverken består av fysiska installationer och digitala presentationer som besökaren tar del via sin mobil eller surfplatta. Utställningen börjar och slutar vid VAIS-torpet.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons