Annons

Populära loppet ställs in i Växjö

Växjö • Publicerad 27 mars 2020
Foto: URBAN NILSSON

Vårruset 2020 ställs in i Växjö. Den 4 maj skulle loppet arrangeras vid Strandbjörket i Växjö men nu har IFK Växjö och Marathongruppen tvingats ta beslutet att ställa in på grund av det rådande läget med coronautbrottet.

Det blir första gången sedan 1989 som Vårruset inte arrangeras i Växjö. Arrangörerna har tillsammans försökt hitta alternativa lösningar och tittat på möjligheter till att flytta evenemangen eller genomföra dem på annat sätt men har beslutat att helt ställa in årets evenemang.

Annons

– Just nu, och vi säger just nu, kan vi inte lova vilken typ av kompensation som deltagarna kommer att få. Vårt allra största fokus för tillfället är att säkra att det överhuvudtaget kan bli en Vårruset-turné 2021. Det vi kan lova är att vi som arrangörer aldrig någonsin kommer att försöka sko oss på situationen, och att den dag vi vet om vi får del av de stödpaket som nu planeras till både ideella verksamheter och näringslivet, kommer dessa medel användas för att på ett eller annat sätt kompensera deltagarna. Vi ber om förståelse för att vi just nu inte kan säga något mer, säger Daniel Almgren, vd för Marathongruppen.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons