Annons

Populära programmet sänder från länet

Kronoberg • Publicerad 13 januari 2019
Foto: Olof Elfverson, Smålandsposten

Nästa vecka har det populära SVT-programmet Auktionssommar säsongspremiär. Det blir åtta nya avsnitt där två lag per program tävlar om att göra de bästa köpen på en bondauktion.

Ett av avsnitten spelades in i Älmhult. Det syns i säsongens femte avsnitt tävlar makarna Carl och Elisabeth Palm från Arvika som möter vännerna Desiree Larsson och Oskar Andreasson från Bjärnum .

Annons

– Det är en ynnest att få resa runt i Sverige och besöka alla dessa fina orter och att få träffa så mycket trevligt folk. Auktion är en folkfest där alla är inbjudna. Gamla som unga som fyrbenta, säger programledaren Sofia Rågenklint.

Under auktionens gång ska lagen ropa in så värdefulla föremål som möjligt, och de värderas sedan av programmets domare och värderingsmän Maria Granström och Mats Bergstrand.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons