Annons

Positivt resultat för Växjö kommun

Växjö • Publicerad 4 februari 2020
.
.Foto: Anna Nordström

I början av 2019 visade prognosen för Växjö kommun ett minus på 107 miljoner kronor. Enlgit de preliminära bokslutet för 2019 har det vänts till ett positivt resultat på 2 miljoner kronor.

– Vi har alla arbetat intensivt för att få en budget i balans och med hårt arbete har vi lyckats, säger Anna Tenje (M) kommunstyrelsens ordförande.

Annons

Effektiviseringar, ett processorienterat arbetssätt och koncernstyrning samt god kostnadskontroll i verksamheterna ligger bakom budgeten i balans, enligt Växjö kommun.

Många av verksamheterna visar ett plus eller en budget i balans. Det är omsorgsnämnden som har haft ett tufft år med en negativ avvikelse mot budget på 36 miljoner kronor. Den huvudsakliga förklaringen ska vara volymökning inom äldreomsorgen och personlig assistans.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons