Annons

Potatis förstörde polisens sköldar

Växjö • Publicerad 31 juli 2019
.
.Foto: MARCUS ERICSSON

Polismyndigheten drar in 1 400 exemplar av en av de två typerna av kravallsköldar som används av polisen. Anledningen är att sköldmodellen är så pass dålig att det går att kasta rå potatis genom sköldskalet, skriver Polistidningen.

Sköldarna ska ha varit i bruk i över tio år. Det är region Syd, som Växjö ingår i, som har gjort testerna efter ett antal tillbud. Bland annat ha potatis ha kastats mot sköldbladet, som då sprack.

Annons

– Arbetsgivaren har gjort en inventering och kommit fram till att man har tillräckligt många sköldar av den andra sorten för att klara verksamheten under sommaren. Man är däremot tvungen att omgående börja processen med att köpa in nya för att klara verksamhetsbehovet, säger Patrik Danielsson, polisens nationella huvudskyddsombud, till Polistidningen.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons