Annons

Premiär för ny mötesplats

Publicerad 23 maj 2017
Foto: Anna-Stina Stenbäck
Foto: Anna-Stina Stenbäck

Under tisdagen var det premiär i Lammhult för ”Park i sommaren”, en ny mötesplats för Lammhultsbor. Intill den tillfälliga parken kommer även ”Odla kompis” att startas upp, där nya och gamla invånare kan mötas genom att odla grönsaker tillsammans.

”Park för sommaren” är en så kallad pop-up-park, det vill säga en tillfällig park som sätts upp för att använda en plats på ett nytt eller annorlunda sätt. Parken ligger bakom ICA och intill startar den 24 maj ”Odla kompis” där nya och gamla Lammhultsbor odlar tillsammans – såväl grödor som vänskaper. Tanken är att människor från olika kulturer ska mötas genom och odla egna grönsaker tillsammans, få nya vänner och kontakter. Tillsammans ska dessa två initiativ bli nya mötesplatser och båda är delar av projektet Stadsbruk i Växjö kommun.

Annons

– På platsen har det inte funnits något tidigare och vi hoppas på att detta kan bli ett ställe där människor möts, säger projektledare Sofia Asplund.

Anna-Stina Stenbäck

Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons