Annons

Premiär för svenska Skam - huvudrollen castades i Växjö

Växjö • Publicerad 7 mars 2019
Foto: Janne Danielsson/SVT

Den nya SVT-serien ”Eagles” har jämförts med norska supersuccén Skam. Men serieskaparen och producenten har från början inspirerats av ”One Tree Hill”. Den 9 mars släpps de första avsnitten av serien på SVT Play.

Eagles utspelar sig i småländska Oskarshamn och tittarna får följa ungdomars vardag med ishockey, vänskap och kärlek. Inför inspelningen genomförde produktionsbolaget New Stories och SVT ett antal provfilmningar runt om i landet. En öppen casting hölls på Katedralskolan i Växjö, där en av huvudrollerna tillsattes. 17-årige Adrian Öjvindsson från Kristianstad valdes ut att spela ishockeykillen Ludvig.

Annons

”Influencern Felicia och hennes bror, hockeytalangen Elias, barn till den före detta NHL-stjärnan Mats Kroon, flyttar under drastiska former till pappans gamla hemstad Oskarshamn. En hemflytt som snabbt blir dramatisk, för när Felicia får upp ögonen för Elias största lagkonkurrent Ludvig och samtidigt utmanar hierarkierna på gymnasieskolan gäller plötsligt nya spelregler i den lilla staden”, står det i beskrivningen på SVT.

Foto: SVT
Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons