Annons

Premiäröppning för spelhall i Växjö

Växjö • Publicerad 13 maj 2019
Foto: David Färdigh

Nostalgiska flipperspel kombinerat med moderna dansmaskiner och japanska musikspel. I lördags premiäröppnade Smålands Spelhall på Arabygatan i Växjö. Ägarna Fredrik och Ida Lidholt hoppas kunna locka spelentusiaster i alla åldrar.

Spelhallen passar dessutom perfekt för företagsevent.

Annons

Fredrik och Ida har i flera år drivit European Speedrunner Assembly vars spelevent i Malmö brukar samla uppemot 600 deltagare och ha miljontals tittare on-line. Som ett komplement på hemmaplan öppnar de nu Smålands Spelhall, en arena full med både gamla och nya arkadmaskiner, allt från nostalgiska flipperspel som Super Mario Bros och klassikern Sega Rally till nya favoriter som dansmaskinen och den japanska succén Jubeat.

– Det är ett musikspel där man med knapptryckningar skapar dansmusik.

Fredrik och Idas förhoppning är att kunna locka folk i alla åldrar, både ungdomar, föräldrar och äldre spelentusiaster.

– Här ska man kunna återuppleva gamla favoriter men också upptäcka helt nya arkadspel. Ofta överraskar man sig själv. En stor del av tjusningen är att man fastnar för helt andra spel än vad man först föreställt sig.

Har du något eget exempel?

– Ja, jag gillar sport och idrott och tänkte därför att jag mest skulle gilla dansmattan men fastnade istället för Quick and Crush, ett spel som går ut på att prickskjuta på en kaffekopp!

Smålands Spelhall kommer inledningsvis vara öppen för allmänheten två dagar i månaden. Övrig tid är det bokning som gäller. Det kan handla om kompisgäng men också företagsevent.

– Vi kan ta emot 50 personer samtidigt. Den stora bredden på spel gör att här finns något som passar för alla. Och så är det ju kul att tävla förstås!

De öppnar spelhall i Växjö! Ida och Fredrik Lidholt hade i lördags premiär för Smålands Spelhall, en lokal full med både gamla och nya arkadspel.
De öppnar spelhall i Växjö! Ida och Fredrik Lidholt hade i lördags premiär för Smålands Spelhall, en lokal full med både gamla och nya arkadspel.Foto: David Färdigh
David FärdighSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons