Annons

Presenterades förra veckan – nu skjuts flygstarten fram

Växjö • Publicerad 15 oktober 2020
Foto: JONAS LJUNGDAHL

För en vecka sedan presenterade Småland Airport och flygbolaget Ampola en ny linje mellan Växjö och Arlanda. Planen var att börja flyga i slutet av oktober. Nu skjuts starten på framtiden. Anledningen är att planet också ska flyga Torsby–Hagfors–Arlanda och den trafiken startar inte förrän nästa år.

”Vi är ledsna att behöva göra denna försening, men vi ser fram emot att få mer tid att sälja in linjen till marknaden. Det kommer att vara en lång vandring att få tillbaka de passagerarvolymer som fanns i Växjö och nu ska vi arbeta tillsammans med flygplatsen och regionen för att nå ut.”, säger Erik Salén VD, Amapola Flyg.

”Vi måste ha respekt för att de nuvarande rekommendationerna och pandemiläget som står och väger gör att många resenärer drar sig för att resa och att många möten på plats inte blir av. Jag är förhoppningsfull om att när vi kommer in i nästa år så kommer vi att se att det vi ser nu bara är svansen på pandemin och att de åtgärder som svenska folket frivilligt åtagit sig att efterleva kommer att ha haft effekt.”, fortsätter Erik Salén i ett pressmeddelande.

Daniel RydströmSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons