Annons

Presentkort och utbildningsinsatser för omsorgspersonal

Växjö • Publicerad 28 maj 2021
Ulf Hedin (M), ordförande i omsorgsnämnden i Växjö.
Ulf Hedin (M), ordförande i omsorgsnämnden i Växjö.Foto: Växjö kommun

Under onsdagen beslutade omsorgsnämnden i Växjö kommun att avsätta totalt 9 miljoner kronor till utbildningsinsatser, personalutveckling och uppskattning till anhörigvårdare.

Bland annat får tillsvidareanställda och timvikarier som jobbat kontinuerligt i verksamheten de senaste månaderna ett presentkort på 500 kronor som kan användas i butiker och restauranger.

Annons

– Våra medarbetare har det senaste året haft en otroligt pressad situation med pandemin. De har jobbat hårt med att vårda och stötta våra äldre och mest sköra individer i samhället. Därför vill vi ge en uppskattning i form av utbildningsinsatser, möjlighet till personalutveckling på enheterna och ett presentkort, säger Ulf Hedin (M), ordförande i omsorgsnämnden.

Utöver presentkorten avsätts 4,1 miljoner till kompetensutveckling för alla medarbetare inom vård och omsorg. Medlen ska användas till den övergripande omställningen till en nära vård och omsorg som sker i hela landet. 3,6 miljoner går till personalutveckling där personalgrupperna kan jobba vidare med samarbete och vi-känsla på respektive enhet och 0,5 miljoner går till anhörigvårdare, dels genom en social aktivitet till hösten anpassad efter då rådande restriktioner, dels individuella insatser till de anhörigvårdare som drabbats mest under pandemin.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons