Annons

Pressat läge inom smittspårningen i Region Kronoberg

Kronoberg • Publicerad 29 december 2021
.
.Foto: Jonas Engman

Smittspridningen av covid-19 ökar i länet. Det gör också att läget just nu är mycket ansträngt på smittspårningsenheten i regionen.

Region Kronoberg skriver i ett pressmeddelande att smittspårningen vanligtvis ringer upp personer med positivt covid-19-test inom 3 vardagar, men som läget är nu kan det dröja ytterligare.

Annons

– På grund av det pressade läget med ökad smittspridning är det än viktigare att de personer som får positivt provsvar själva informerar sina hushållskontakter och andra nära kontakter, säger Yvonne Hellsten, verksamhetschef samordningsenheten.

Region Kronoberg utökar nu bemanningen med timanställd personal.

– Nu utökar vi med stöd från timanställda men om behovet ökar ytterligare kan vi komma att även vända oss till våra nyligen pensionerade undersköterskor och medicinska sekreterare, säger Pontus Juhlin, HR-direktör i Region Kronoberg.

Erbjudande

Testa SMP digital plus: En månad för en krona.

Just nu kan du testa Smålandsposten helt digitalt i en månad för endast en krona.

Du får tillgång till allt innehåll på smp.se, appen MinSMP, sportsajterna minHockey.se och minBoll.se, MeraLjungby.se, MeraAlvesta.se, MeraNaringsliv.se, nöjessajten vxoWeek.se samt e-tidningen.

Läs mer om erbjudandet och teckna din prenumeration här!

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons