Annons

Pridetåg på skolor – föräldrar ifrågasätter

Växjö • Publicerad 10 maj 2019
Foto: Mattias Mattisson

Det är Pride i Växjö i veckan och det har uppmärksammats även på skolor i kommunen. På Pilbäckskolan har Pridetåget ifrågasatts av föräldrar till elever.

Smålandsposten har pratat med en förälder som betonar att man tycker det är jättebra att människors lika värde uppmärksammas. Föräldern tycker dock att ett Pridetåg inte ingår i läroplanen och problemet är att eleverna tvingas gå i tåget.

Annons

– Det finns ingen valmöjlighet. Det räcker med att de har undervisning om vad Pride är och vad mänskliga rättigheter är. Det blir ingen respekt tillbaka när man tvingas till något sådant. Mina barn vill inte vara med i ett Pridetåg men det är obligatoriskt att gå, säger föräldern till Smålandsposten.

Beslutet att det är obligatoriskt har tagits av skolans rektor Agneta Johansson.

– Jag har fått förfrågan om att barn inte ska delta i de här aktiviteterna, som handlar om pyssel och så vidare. Där har jag tagit beslutet att inte undanta barnen från den dagliga verksamheten, säger hon till Smålandsposten.

Läs mer om föräldrarnas synpunkter och fler svar från rektorn via länken nedan.

Daniel RydströmSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons