Annons

Pris till butik i Växjö

Växjö • Publicerad 26 oktober 2018
Foto: Pressbild

Under onsdagen presenterades årets vinnare av Sweden Green Building Awards. Priset belönar de projekt, byggnader och personer som har varit föredömen och drivit på det hållbara byggandet under det gångna året. Lidl-butiken på Norremark prisades som ”Årets BREEAM-byggnad”.

Förra året utsågs butiken också till ”världens grönaste nya handelsbyggnad” vid en internationella prisutdelning.

Juryns motivering: "Med ett långsiktigt hållbarhetsfokus och inspirerande driv har årets vinnare skapat en extraordinär BREEAM-byggnad som inte bara stärkt det interna hållbarhetsarbetet, utan även förändrat omvärldens syn på fastighetsägaren som varumärke. Lekfulla hållbarhetslösningar har väckt nyfikenhet hos såväl allmänheten som fastighetsbolag, kommuner och hela vägen upp till regeringsnivå. Fastighetsägaren lägger även stor vikt vid att sprida kunskapen vidare och har tillsammans med BREEAM profilerat sig som en ledande branschaktör inom hållbarhet. Byggnaden är det första detaljhandelsprojektet i Sverige som nått BREEAM Outstanding, och butiksägaren satsar nu på att implementera erfarenheterna i nästa generations butiker”.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons